El documental

20 anys encenent la traca

El Polvorí, la festa major autogestionada de Cardedeu, celebra els seus 20 anys produint un documental que repassa la seva història i evolució.

Sí, sí, un documental! Un Sense Ficció autogestionat! La commemoració ens obria les portes a fer una reflexió: era el moment de mirar enrere per no oblidar els nostres orígens i, alhora, poder continuar construint aquest projecte entre totes i que no sigui per inèrcia. Volíem reviure aquesta gran comunitat que hem teixit.

Però com es fa un documental que representi tothom que ha posat el seu granet de sorra al Polvorí? Com es reflecteixen totes les contradiccions que carreguem? Totes les llums i foscors que hem creuat? Hem intentat recollir la veu de representants de diverses generacions, executives, de bandes i tècnics de so… i esclar, també del context on ens hem desenvolupat.

També hem recollit els diversos debats i reptes que ens han acompanyat: des de la lluita per l’espai, passant per la paritat als escenaris i la transformació feminista del col·lectiu, el relleu o la mare dels ous: fins a quin punt som autogestionats.

Gràcies a la RTVC pel seu fons d’imatges i per estar sempre disposada a acompanyar i ajudar. Gràcies a la gent que ha estat darrere les càmeres. I gràcies a totes les que heu fet possible al Polvorí al llarg d’aquests 20 anys!